Wintertocht 2023 – Sparrentrippers

De winter is een mooie tijd om te wandelen. Als het meezit, ziet de hele wereld wit en is het net of je door een sprookjesbos wandelt. Die omstandigheden hebben we eerder dit jaar al gehad, maar tijdens de Wintertocht 2023 van wandelclub De Sparrentrippers op zondag 29 januari was de sneeuw al weer grotendeels verdwenen. En dat terwijl het nog best fris was. Dat maakte het niet minder leuk om te wandelen. Ik deed twee lussen: lus A langs het kanaal en lus C door het bos, beide ongeveer 10 kilometer.

Wintertocht 2023 Weegbrug

Ik was op de automatische piloot gestart met lus A. Meestal doe ik gewoon alle lussen, maar door tijdgebrek kon dat deze keer niet. Deze eerste lus was 11 km lang en ging voor een groot deel langs het kanaal, geen onbekende in de routes van de Sparrentrippers.

Het leuke aan wandelen is dat je onderweg vaak bijzondere dingen ziet. Deze keer vielen me twee dingen op. De eerste was een bord dat aangaf dat er verderop een weegbrug voor vrachtauto’s was. Niets bijzonders, zou je zeggen. Het was echter het plaatje dat me even deed stilstaan: er stond een vrachtwagentje op een weegschaal afgebeeld. Erg grappig, vond ik.

Het tweede fotomomentje kwam niet veel later, toen het pad een oude spoorlijn kruiste. En er was daar netjes over de rails heen geasfalteerd. Oké, het is duidelijk dat daar nooit meer een trein langs zal komen!

Wintertocht 2023 rails

Door een communicatiefoutje kon ik deze keer niet samen met mijn wandelmaatje wandelen, hij was ondertussen na lus C al aan lus B begonnen. Zo kon hij mij vertellen welke lus het mooiste was. Op zijn advies koos ik lus C: een bosrijke route. Deze lus was 10 km lang, maar kon ook ingekort worden tot 6 km. Dat deed ik uiteraard niet. In het bos zijn waren wat minder bijzondere dingen te zien, vooral veel bomen natuurlijk. Daarom heb ik deze keer de fotomomentjes maar achterwege gelaten. Maar er was genoeg te beleven! Wandelmaatje had het geluk dat hij drie herten zijn pad zag kruisen. Die heb ik helaas gemist en hij was natuurlijk niet snel genoeg om ze op de foto te krijgen. Hij zal het dus moeten doen met de mooie herinnering.

Na afloop nog even een lekker stuk taart gegeten in een overvolle startzaal. Hoeveel wandelaars er van start gegaan zijn weet ik niet. Op basis van wat ik gezien heb, lijkt me echter dat de opkomst behoorlijk was. Het was dan ook weer een fijne wandeling op een dag met goed wandelweer.


Alle artikelen in deze categorie: