pvandehoef.nl heet je van harte welkom

Hallo lezer, fijn dat je er bent. Maar waar ben je eigenlijk terechtgekomen? Waarschijnlijk heb je gegoogeld op een bepaald onderwerp en kwam je toen een van mijn artikelen op pvandehoef.nl tegen. Dat is mooi. Ik heb ze tenslotte geschreven om gelezen te worden, om jou te voorzien van de informatie die je zoekt. Maar wat is dit verder voor website? In dit eerste blogartikel ga ik dat uitleggen.

pvandehoef.nl

Jaren geleden ging ik verhuizen. Op zich niet echt relevant, zou je zeggen, als het niet zo was dat dat de reden was waarom ik mijn eigen domeinnaam nam. Ik was het namelijk zat om bij elke verhuizing, die meestal samen ging met een wisseling van internetprovider, een nieuw e-mailadres te krijgen. Daarom registreerde ik pvandehoef.nl, zodat ik daar voortaan al mijn e-mail op zou ontvangen.

Lange tijd bleef de website leeg, ik gebruikte de domeinnaam alleen voor e-mail. Wel had ik altijd vage plannen om er iets op te zetten, maar het bleef steeds bij plannen maken. In die tijd volgde ik een studie naast mijn werk en was ik gewoon te druk om zoiets erbij te gaan doen.

Nieuwe tijd

Maar studies hebben de gewoonte om op een dag te eindigen. En dan heb je opeens zeeën van tijd over. Dat is een goed moment om eens over de toekomst na te gaan denken. Wat wil ik nu echt met die nieuwe tijd? Ik was er vrij snel uit. Ik wilde weer gaan doen wat ik als kind graag deed: schrijven.

InfoNu

Bij een zoektocht op internet kwam ik InfoNu tegen. Dat is een website waar iedereen die dat wilde, artikelen kon publiceren. Deze werden wel door een redactie gekeurd, dus je kon niet zomaar willekeurige slechte teksten erop dumpen. Dus toen mijn eerste artikel werd goedgekeurd, was ik maar wat blij en trots. Ik had een echt artikel geschreven dat anderen zouden gaan lezen.

Na dit eerste artikel, ik weet al niet eens meer waar het over ging, volgden er meer. Ruim honderd om precies te zijn. Bij de keuze van de onderwerpen moest ik steeds goed opletten dat niet iemand anders al over dat onderwerp had geschreven. Bovendien moesten de artikelen aan bepaalde eisen voldoen. Op een gegeven moment begon dat als een beperking te voelen. Ik wilde meer vrijheid.

Een nieuwe start

En toen lag daar nog die pvandehoef.nl in de wachtkamer. Het was dus een logische stap om mijn artikelen over te gaan zetten naar mijn eigen website. Het was even een klus, maar sinds januari 2021 staan al mijn artikelen nu op mijn eigen website. Nu mag ik schrijven zoals ik wil en kan ik zelf beslissen wat er met mijn artikelen gebeurt.

Zonder de naamsbekendheid van InfoNu levert dat wel aanzienlijk minder bezoekers op, Google weet relatief kleine en onbekende websites nu eenmaal minder goed te vinden, maar de bezoekers die er komen, leveren me wel veel meer voldoening op. En jij bent er een van. Dus bij deze wil ik je bedanken voor je bezoek. Ik hoop dat je nog even rondkijkt en een plezierige tijd beleeft op mijn website!